Blog van Axel Kolthof.

Opmerkelijke verhalen over merken die anders durven zijn.

133 jaar een herkenbaar beeldmerk​

In 2018 stond Coca-Cola op de vijfde plek van de meest waardevolle merken ter wereld. Een detail van de beroemde merknaam met witte letters tegen de rode achtergrond en iedereen weet waar we het over hebben. In de 133 jaar van het bestaan is er nauwelijks iets veranderd aan het logo. Nauwelijks, want er zijn wel degelijk aanpassingen gedaan aan het beeldmerk.

Lees verder »

De beste slagzin van de 20ste eeuw​

153 jaar geleden, in 1867, kocht broodverkoper Albert Antonius ter Beek een winkelruimte voor zijn zoon Gerard. Met zijn vrouw achter de toonbank fietste Gerard en later zijn zoon Albert door heel Overijssel om brood, koek en beschuit te verkopen. Toen de vijf zonen van Albert de zaak in de jaren veertig van de vorige eeuw overnamen en een fabriek bouwden, ging het pas echt lopen. Per dag produceerde men een miljoen beschuitjes.

Lees verder »
De blog van Axel Kolthof

Het Michelinmannetje al 120 jaar een ster

Michelin is dan wel niet de grootste bandenproducent (dat is Bridgestone) het merk heeft wel een van de oudste logo’s ter wereld. Al meer dan 120 jaar speelt het Michelinmannetje een grote rol in de content van het merk. Het ogenschijnlijk simpele poppetje heeft daarmee een belangrijke stempel gedrukt op het succes van Michelin.

Lees verder »
De blog van Axel Kolthof

Absolut perfection

Absolut Vodka bestaat al 140 jaar en is misschien wel het bekendste vodkamerk ter wereld. Dat is lang niet altijd zo geweest. Eind jaren 70 had Absolut namelijk maar een marktaandeel van tweeënhalf procent en verkocht het jaarlijks rond de tienduizend flessen. Eigenlijk speelde het merk in die tijd geen rol van betekenis.

Lees verder »
De blog van Axel Kolthof

Doe Maar roze en groen

Skunk, het tweede album van de band Doe Maar, verscheen in 1981 en is vooral bekend van nummers als: 32 jaar (Sinds 1 dag of 2), Smoorverliefd en Nederwiet. De muziek was zo populair begin jaren tachtig, dat het voor een regelrechte Nederlandstalige muziekhype zorgde waarop veel andere bandjes konden meeliften.

Lees verder »
De blog van Axel Kolthof

Thank God it’s Freitag

We schrijven 1993 als grafisch ontwerpers Markus en Daniel Freitag op zoek zijn naar een functionele en waterdichte tas. Een lastige zoektocht, totdat ze ontdekten dat de oplossing iedere dag voorbij hun appartement in Zürich reed. Geïnspireerd door het kleurrijke vrachtwagenzeil begonnen ze aan de keukentafel boodschappentassen te produceren uit gerecyclede materialen van vrachtauto’s, oude fiets- en autobanden en veiligheidsgordels.

Lees verder »